Miracle Morning

Heb jij de Magische Morgen al ontdekt?

Het is 05.50 uur als ik wakker word, dit keer zonder wekker, omdat ik gisteren eindelijk weer eens echt vroeg naar bed ben gegaan. Ik moet toegeven dat het in de winter wel iets lastiger is om dat warme bed uit te komen, maar eenmaal opgestaan voel je de power. Dit wordt een goede dag.

Opkomende zon
Eerst maar eens mijn gezicht onder het koude water, lekker fris! Wanneer ik naar beneden loop, is alles in de wijk nog donker en mistig, ik hoor geen auto’s, de wereld slaapt nog. Nu al denkend aan het voorjaar; dan trek ik gelijk mijn jas aan en ga ik een stukje wandelen nog voor het ontbijt. Ik kom weinig mensen tegen, hier en daar wat vroege vogels op de fiets en soms een werkbusje. De echte vroege vogels fluiten hun mooiste liedjes, ook zij zijn blij dat ze wakker zijn en genieten dan net als ik van die opkomende zon.

Makkelijker studeren en werken
Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Eerlijk is eerlijk, vroeger had ik hier echt niet aan moeten denken, ik was een avondmens, dacht ik zelf tenminste. Ik ging vaak laat naar bed en hield vooral van uitslapen. Alleen bij tentamens zette ik nog wel eens vroeg mijn wekker om alle samenvattingen door te nemen; in de ochtend ging het studeren mij makkelijker af dan in de avond wanneer mijn hoofd al redelijk vol zat.

Dat rondje doe ik vandaag trouwens rond de middaglunch, ik neem nu een uurtje voorsprong op mijn werk. Mijn werk doe ik in de vroege ochtend een stuk sneller, want ik word niet afgeleid en ben nog helemaal helder. Ik stuur mijn mails razendsnel zonder enige twijfel en schrijf deze blog in een relaxte zucht door. Daarna spring ik onder de douche en zorg ik dat ik klaar ben voor de dag. We hebben het tegenwoordig allemaal steeds drukker en dit ochtenduurtje voelt voor mij echt als een uurtje voor mijzelf.

Quality time
Het is inmiddels 07.00 uur, ik hoor mijn twee kleine kids ontwaken. Ik neem hiervoor de tijd en krijg daar twee lieve glimlachjes voor terug. Kinderen voelen het namelijk heel goed aan als je in een haastige modus zit. Dit heb ik al meerdere keren meegemaakt.
We nemen de tijd om met het gezin te ontbijten, dit vind ik ook belangrijk. Gelukkig heb ik alle tassen sinds gisterenavond al klaar staan, dat scheelt weer een klein beetje quality time.
Ben je zelf een avondmens of herken je jezelf nog helemaal niet in bovengenoemde tekst? Probeer dan eens deze tips voor jouw Magische Morgen:

1. Zet je schermpjes uit 1 à 2 uur voor je naar bed gaat; lees bijv. een boek
2. Zorg dat je bent voorbereid op de volgende dag (leg je tas en outfit alvast klaar)
3. Ga op tijd naar bed (een ‘miracle morning’ brengt je meer dan die serie ‘s avonds)
4. Laat je mobiel liggen als je net wakker wordt; hij loopt echt niet weg
5. Noem eens drie dingen waar je dankbaar voor bent.
6. Drink voldoende, water kun je al naast je bed zetten.
7. Mediteer als je hier behoefte aan hebt
8. Bedenk nu wat je vandaag wilt doen en bereiken.
9. Kijk jezelf aan in de spiegel en vraag jezelf hoe écht het met je gaat

Een Magische Morgen (Miracle Morning) geeft je een voorsprong op de dag; het geeft je zelfvertrouwen, een gevoel van power en dit draagt bij aan een vitaler leven. Vanuit Everybody Groep vinden we het belangrijk dat jij vitaal bent én blijft! Daarom helpen we graag jou, medewerkers en bedrijven op het gebied van vitaliteit.

Wij kijken voorbij ziekte en aandoeningen en richten onze focus op het gezond houden van mensen. In plaats van opvolging bij verzuim, gaan we ook preventief het gesprek aan. Hierbij kijken we hoe het écht met jou, je collega of alle medewerkers gaat. Daarbij helpen we, waar nodig, met het behalen van persoonlijke doelen. Denk hierbij aan hulp op het gebied van o.a. voeding, beweging, financiën, slaap en zingeving.

Met het ‘Andersom Denken’ pakket dringen we daarmee het verzuimpercentage structureel terug. Want wanneer jij je vitaal voelt, dan is het positief voor jouzelf. Zowel privé als tijdens werk.

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact