Zingeving
Zingeving

Waar sta jij in jouw leven?

In ons leven komen we in allerlei situaties terecht: we hebben lief, we maken goede keuzes en hebben geluk. Maar we krijgen ook te maken met tegenslag, verkeerde keuzes, ziekte en de dood. Wat het met jou doet en welke waarde jij daaraan geeft, is zingeving. Maar zingeving is meer. Het is ook jouw passie, waar jij je bed voor uitkomt. Het is dus een wezenlijk onderdeel van wie je bent. Zingeving is voor iedereen anders, maar belangrijk is dat een zingevingstherapeut kan helpen om duidelijkheid te scheppen in wat jij belangrijk vindt in het leven.

Wij kunnen je helpen met de zoektocht naar wat jouw drijfveren zijn. Soms heb je vragen waarop geen antwoord is, bijvoorbeeld waarom je ziek wordt of jou vreselijke dingen overkomt. Wat je ook zoekt en wat je vragen ook zijn, het blijft belangrijk om daar wel wat mee te doen. Dat geldt vooral als er dingen gebeurd zijn die je diep hebben geraakt en waar je met niemand echt over kunt of wilt praten. Alles wat in je aan emoties opkropt, geeft je lichaam een continue stress. Stress ontwikkelt fysieke klachten en alleen daarom al is het belangrijk om te praten over alles wat je aan emoties opkropt.

Over weggestopte emoties praten geeft vele openingen in je leven, ineens zie je de weg weer die wilde inslaan, ineens voel je weer geluk en sta je met energie op. Daarom is elke vraag de moeite waard om te stellen en elk verhaal is de moeite waard om naar te luisteren.

Een zingevingstherapeut is eigenlijk een reisgenoot die een eindje met je oploopt

Een zingevingstherapeut is eigenlijk een reisgenoot die een eindje met je oploopt in jouw verhaal. In gesprekken stemmen we ons af op jouw leefwereld en jouw levensloop. Dat kan inzicht geven over hoe je ergens gekomen bent, waar je nu staat en wat mogelijke wegen zijn voor de toekomst. Het kan je weer grip geven over jouw eigen leven, zodat je weer vrij kunt ademen en je gelukkig voelt.

Wil je eens een keer praten met onze zingevingstherapeut? Schroom niet, maak vooral de afspraak om in de toekomst weer een blij en opgeruimd mens te kunnen zijn.

Afspraak maken?

Wij hebben alle tijd om naar jou te luisteren en samen te kijken waar jij gelukkig van wordt.

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact