Onze teams zijn gespecialiseerd in integrale geneeskunde

Onze teams zijn gespecialiseerd in integrale geneeskunde

Toine van Loon is initiatiefnemer van de Everybody lifestyle centers waar hij teams heeft samengesteld die gespecialiseerd zijn in integrale geneeskunde. Kosten nog moeite worden hierin gespaard zodat deze teams die zeer bedreven zijn in het terugwinnen van gezondheid, jou kunnen bijstaan in het herwinnen van je gezondheid. Het is een uniek concept waar artsen samenwerken met therapeuten vanuit diverse disciplines. Waar integrative medicine (integrale geneeskunde) totaal centraal staat en holisme in de behandeling van ziekten en klachten hand in hand gaat. Zie dit artikel over integrale geneeskunde.

Wat is Integrale geneeskunde?

Integrale geneeskunde bekijkt de hele persoon en is een genezings-gerichte geneeskunde. Het legt vooral de nadruk op alle aspecten van leefstijl en op de therapeutische relatie tussen behandelaar en patiënt. Hierin zijn beiden gelijkwaardig. Integrale geneeskunde is gebaseerd op wetenschappelijk bewijs en maakt gebruik van alle geschikte therapieën. Dit is ook de reden waarom onze behandelaars diverse specialismen hebben, die op elkaar inspelen en elkaar aanvullen. Onze teams zijn gespecialiseerd in integrale geneeskunde zodat wij alles in huis hebben om al je klachten en ziekten via het veranderen van je leefstijl. Zo activeren wij het zelfherstellend vermogen om blijvende gezondheid te kunnen creëren. 

Wat is het verschil tussen integrale geneeskunde en alternatieve geneeskunde?

Alternatieve geneeskunde verwijst naar een behandeling die de plaats inneemt van een reguliere medische behandeling. Alternatieve geneeskunde heeft normaliter niet het rigoureuze wetenschappelijke onderzoek ondergaan zoals dat wel is gedaan bij de reguliere medische geneeskunde. Zodat we zeker weten dat alles behandelingen veilig en effectief zijn.

Vaak zijn alternatieve behandelingen ook duur en worden ze niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Integrale medische geneeskunde wordt met een aanvullende verzekering vaak wel vergoed. We krijgen voor bijvoorbeeld de gecombineerde lifestyle-interventie zelfs een budget vanuit de regering.

Is integrale geneeskunde hetzelfde als “Complementaire geneeskunde”?

“Complementaire geneeskunde” is een term die in het begin van de jaren negentig werd bedacht om de samenwerking van integratieve behandelingen met normaal medische behandelingen te beschrijven. Complementaire geneeskunde verschilt van alternatieve geneeskunde. In die zin dat artsen en therapeuten die gespecialiseerd zijn in complementaire geneeskunde er niet naar streven de normaal medische behandeling te vervangen door een complementaire behandeling. In plaats daarvan is het doel van complementaire therapie om mensen die normaal medische behandelingen ondergaan te ondersteunen. Dit door het gebruik van goed onderzochte en veilige behandelingen. Enkele voorbeelden van veilige, effectieve interventies zijn:

  • Aangepaste voeding
  • Leefstijlveranderingen
  • Meditatie, met name mindfulness-gebaseerde meditatie
  • Yoga, beweging
  • muziektherapie vooral bij de ziekte van Parkinson
  • Het aanvullen van voedingsstoffen-tekorten in het lichaam
  • Bewegingstherapie
  • Cognitieve therapie

Wat is Integrale Geneeskunde als het niet alternatief is?

“Integrale geneeskunde” is een specialisme in de medische zorg en een nieuwere term die de nadruk legt op de integratie van complementaire therapieën en normaal medische behandelingen. Integrale geneeskunde combineert het beste van twee werelden, met de nadruk op veiligheid en wetenschappelijk bewijs.

Veel artsen in de integratieve geneeskunde hebben een professionele opleiding gevolgd die gericht is op veilige en op wetenschappelijk bewijs gebaseerde integratieve therapieën. Een arts voor integratieve geneeskunde werkt samen met bijvoorbeeld jouw oncoloog of andere zorgverleners om je de meest perfecte algehele zorg en ondersteuning te bieden die het beste van twee werelden combineert – traditionele geneeskunde en complementaire therapieën. Dit gebeurt niet bij zorgverleners in de alternatieve geneeskunde.

Aanbieders van integrale geneeskunde bieden behandelingen aan die wetenschappelijk onderzocht zijn op veiligheid en op werkelijk resultaat. We behandelen de “mind, body and soul” tegelijkertijd en daar zit direct de kracht van integrale geneeskunde. 

Hoe kan ik weten wat veilig is of niet veilig? Er is zoveel tegenstrijdige informatie!

Bespreek het gebruik van supplementen of andere therapieën altijd met je arts of bijvoorbeeld met het behandelteam van de Everybody lifestyle centers. Sommige zorgverleners zijn mogelijk niet bekend met bepaalde supplementen en hoe zij inwerken op normaal medische medicaties. Vooral in de ondersteuning van levensbedreigende ziekten is dit essentieel. Een leefstijl verandering in de behandeling van bijvoorbeeld kanker of andere ziekten kan zoveel positieve resultaten opleveren. Zorgverleners met een gespecialiseerde integrale opleiding zijn een goede bron van informatie en weten absoluut wat veilig is en wat niet.

Vraag ons team, allen gespecialiseerd in integrale geneeskunde om een aanvullende behandeling bij welke ziekte dan ook. Het bewustzijn van voeding en wat dit met je kan doen, dus leefstijl veranderingen, moet bij velen nog versterkt worden. We stoppen onbewust van alles in onze mond en bedenken nooit of ons lichaam hier nou blij van wordt of niet.

Ons team maakt je hier bewust van, zodat jouw immuniteit krachtiger wordt, wat in de tijden van Corona zo belangrijk is. Eigenlijk zijn onze lifestyle centers ongelooflijk vernieuwend en het plan is om onze lifestyle centers door heel Nederland op te starten. Een plek waar artsen en complementaire artsen en therapeuten samenwerken is revolutionair.  Een bezoek aan ons hoeft helemaal niet duur te zijn. Dit omdat wij ook gewoon huisartsen in onze centers hebben en wij grotendeels door verzekeraars vergoedt worden. 

Ben je al langer ziek en heeft u klachten die jouw artsen niet kunnen diagnosticeren?

Ben je al langer ziek en heb je klachten waar jouw artsen niets mee kunnen? Weet dat er duizenden mensen in Nederland onbegrepen en zonder diagnoses rondlopen. Omdat onze teams gespecialiseerd zijn in integrale geneeskunde weten wij zeker dat wij wel kunnen ontdekken wat er met je aan de hand is. Dit omdat wij in onze centers uitgebreid kunnen testen en wij veel verder gaan dan uw eigen artsen om een diagnose te kunnen stellen. Wij je daarom wel een passende oplossing en therapie te kunnen bieden.

We beseffen dat je denkt dat de kosten die je voor onze behandelingen misschien te veel kunnen zijn. Maar doordat wij jouw leefstijl aanpassen kan bijvoorbeeld het budget voor je voeding sterk verminderen. Dit omdat je nu altijd zelf jouw maaltijden bereidt, je niets meer besteld, geen junkfood meer neemt en je kiest voor pure voeding. We kunnen ook samen kijken of we de kosten van onze therapie kunnen aanpassen aan jouw budget.

Je gezondheid is een absolute investering waard. Stel jezelf eens voor zonder die wekelijkse hoofdpijn, zonder die vermoeidheid en alle psychische klachten en pijnen. Leven zonder klachten kan echt! Het is geen utopie, maar iets wat absoluut te behalen is wanneer je onze therapie volgt. 

Dus wacht niet langer, wij kunnen je helpen met wat voor klacht dan ook. Het enige is jezelf belangrijk genoeg te gaan vinden om de investering buiten de vergoeding van de verzekeraar te willen doen. Wil je gezond zijn, bel ons zodat ons zeer gespecialiseerde team met je een weg kan vinden naar optimale gezondheid.

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact