Sociale verbinding

Veiligheid door sociale verbinding

Wist je dat gezichtsuitdrukkingen heel bepalend zijn bij het opbouwen en onderhouden van relaties? Door iemands gezichtsuitdrukking bepaal jij of iemand voor jou te vertrouwen is. Als je iemand vertrouwt, durf je meer van jezelf te laten zien. En als dat ook nog eens wederzijds is, schept dat een band.

Sociale verbinding is een eerste levensbehoefte. Het zorgt voor veiligheid. Weinig sociale verbinding maakt je kwetsbaar en kan leiden tot eenzaamheid. Iets dat zelfs in een relatie of in gezelschappen kan voorkomen. Onvoldoende gezien worden, aandacht of liefde krijgen, is ongezond. Het bepaalt hoe je je voelt, maar het zorgt ook voor lichamelijke klachten.

De behoefte aan verbondenheid heeft iedereen, maar de manier waarop verschilt. De een heeft juist graag mensen om zich heen. De ander houdt ervan om meer op zichzelf te zijn. Er is geen goed of fout, zolang er maar verbondenheid is. Soms lukt het niet om die verbondenheid te vinden. In dat geval kunnen wij helpen door te luisteren en handvatten te geven, waarbij we ook kijken naar klachten die door het gemis van verbondenheid zijn ontstaan.

Afspraak maken?

Wij maken graag de tijd om naar jou te luisteren en te kijken naar wat voor jou werkt.

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact