Leefstijl interventie

Leefstijl interventie

Wanneer je moeite hebt om een gezonde leefstijl vast te houden en overgewicht tegen te gaan is het een optie om te kiezen voor een leefstijl interventie. Door een leefstijl interventie leer je bewust gezonde patronen en gewoontes in je leven te krijgen. Samen met een team van experts helpen we je om bijvoorbeeld gezonder te gaan eten en meer in beweging te komen. Deze twee onderdelen zijn cruciaal. Ons team van artsen, therapeuten, psychologen en deskundigen gaat graag met je aan de slag. Ze doen dit 1 op 1 of in teamverband. Alles is erop gericht om jou van zorg op maat te voorzien. Aangezien iedereen uniek is, nemen we de tijd om naar je te luisteren. Op deze manier zorgen we ervoor dat jij je weer goed en comfortabel gaat voelen.

Sinds 2019 wordt een leefstijl interventie onder voorwaarden vergoed door de basisverzekering. Zo komen bijvoorbeeld alleen volwassenen met overgewicht en een extra risicofactor en volwassenen met obesitas in aanmerking voor een leefstijlinterventie. Deelname aan een leefstijlinterventie is enkel mogelijk na doorverwijzing van de huisarts of medisch specialist. Het kan per zorgverzekeraar verschillen welke medische specialisten zij accepteren als doorverwijzer. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden.

Bekijk ook onze andere informatiepagina’s:

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gerust een afspraak!

Waarom kiezen voor Everybody Lifestyle Center?

De kracht van Everybody leefstijlgeneeskunde is dat we kijken naar alle facetten van jou als persoon. Artsen en therapeuten kijken naar medische oorzaken, maar ook naar bijvoorbeeld voeding, je mentale welzijn en wat voor jou belangrijk is in het leven. Dat doen we omdat alles met elkaar samenhangt. Het gaat niet alleen om een juiste manier van bewegen, het is ook belangrijk dat je bijvoorbeeld goed slaapt. En dat je je prettig voelt op je werk en thuis. Het een is van invloed op het ander. Een goede balans tussen voeding, beweging, bioritme, mentaal welbevinden, sociale verbondenheid, zingeving en werk- en leefomgeving, is bepalend voor jouw gezondheid en geluk.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Wil je meer informatie over gecombineerde leefstijl interventie of heb je interesse in een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van specialisten staat voor je klaar om samen te werken aan jouw gezondere en gelukkigere leven.

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact