Bioritme

Een verschil van dag en nacht

Bioritme is meer dan alleen een slaapritme. Alles wat je overdag doet, is van invloed op de nacht. Andersom geldt hetzelfde: jouw nachtrust, of gebrek daaraan, is van invloed op je dag. Sta je bijvoorbeeld laat op of ga je laat naar bed. Beweeg je veel, zit je binnen of ben je veel buiten. En wist je bijvoorbeeld dat als je in het weekend een paar uur later naar bed gaat dat eigenlijk een mini jetlag is? Of dat de wisseling van zomer- en wintertijden jouw bioritme verstoort?

Een goed bioritme is dus van ontzettend groot belang. Niet alleen voor een goede nachtrust, maar dus ook om zo fit en optimaal mogelijk je dag door te komen. Je bent dan productiever, energieker, creatiever en het draagt bij aan een fijner gevoel. Een therapeut kan helpen om jouw bioritme in balans te krijgen. Bijvoorbeeld als je ’s nachts vaak wakker wordt, veel piekert of wanneer je onregelmatige diensten draait.

Tegelijk kijken we ook naar voeding en hoe je je voelt, want ook dat houdt vaak verband met hoe je bijvoorbeeld slaapt. Onze specialisten gaan daarom samen met jou op zoek naar de juiste balans in jouw bioritme, zodat je je overdag goed voelt en ’s nachts lekker doorslaapt.

Afspraak maken?

Wij maken graag de tijd om naar jou te luisteren en te kijken naar wat voor jou werkt.

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact