leefstijl aanpassen

Leefstijl aanpassen is belangrijk!

Je leefstijl aanpassen is best belangrijk! Hoe je slaapt, beweegt, wat je eet, hoe je in het leven staat en of je plezier hebt in wat je doet in het dagelijks leven. Dit alles bepaalt mee in hoe gezond en gelukkig jij bent. Je leefstijl aanpassen met leefstijlgeneeskunde gaat uit van de kracht van een gezonde leefstijl en het inzetten van leefstijl als medicijn. Een gezonde leefstijl verkleint de kans op allerlei chronische aandoeningen, waaronder welvaartziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Heb jij fysieke klachten, waar je van af wilt en wil jij je leefstijl aanpassen? Lees dan snel verder.

Gezonder eten, voldoende beweging en meer ontspannen

Gezonde voeding en voldoende beweging zorgen voor een goede gezondheid. Een gezonder voedingspatroon verlaagt onder andere de kans op vroegtijdig overlijden, hart- en vaatziekten en de kans op het ontwikkelen van diabetes. Ook vele andere ziekten en klachten ontstaan door niet gezonde voeding. Maar wat is nu gezonde voeding? Daar valt veel over te zeggen en in vele van onze blogs vind je daar een goed antwoord op. Voor de één kan een volkoren boterham gezond zijn en de ander is daar uiterst intolerant voor en geeft die boterham net juist heel veel klachten. Gezonde voeding is voeding waar je immuniteit geen enkele actie op hoeft te ondernemen en is voor eenieder dus anders. Hierbij helpt dus de integrale geneeskunde omdat wij door middel van gespecialiseerde testen het perfecte dieet voor uw klacht kunnen bepalen. Wij veel verder kijken dan de normale geneeskunde om je een weg kunnen bieden naar een gezonder leven en lichaam.

Gezond eten betekent in ieder geval veel variatie in je voeding en het eten van gerechten met de juiste voedingswaarden. Hierdoor krijg je lichaam alle bouwstenen binnen die het nodig heeft om gezond te worden en te blijven. Wij hoeven je niet te vertellen dat voldoende beweging bijdraagt aan een goede gezondheid. Sporten geeft je voldoening, je voelt je sterker en fitter en krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen. Ontspannen en rust is minstens zo belangrijk. Zo zorg je voor minder stress en kun je beter functioneren.

Leefstijl aanpassen met leefstijlgeneeskunde

Er komt steeds meer aandacht voor leefstijlgeneeskunde, waarbij wordt gekeken naar de grote rol van leefstijl bij ziekte en gezondheid. Onze samenleving staat namelijk voor de grote uitdaging om de leefstijl gerelateerde ziektelast te verminderen. Zo’n 8 miljoen Nederlanders hebben één of meer chronische, niet-overdraagbare aandoeningen. Tussen de 45 en 70 procent van deze klachten wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. Wie gezonder wilt worden en wilt blijven, moet gezond eten, veel bewegen en voldoende slapen. Daarnaast te stoppen met ongezonde gewoontes zoals roken, alcohol, teveel suiker en drugs, maar dus ook voeding waarvoor je zonder dat je het weet intolerant voor bent. Toch blijkt het erg lastig om zelf de nodige stappen te maken. Dit is waar de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) in beeld komt.

Gezonde verandering op lange termijn

Wanneer je meer gaat bewegen en gezond gaat eten, zie je over het algemeen niet direct resultaat. Het is belangrijk dat je deze gezonde leefstijl langere tijd weet vast te houden. Je leefstijl aanpassen is een mindset, er is een verandering in gedrag nodig. De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten. Mensen die in aanmerking komen voor het programma, krijgen de kosten van de interventie vergoed van hun zorgverzekeraar. Alleen volwassenen met obesitas en overgewicht komen in aanmerking voor een GLI die vergoed wordt uit de basisverzekering. Er is sprake van overgewicht van een BMI van meer dan 25. Er is sprake van obesitas of ernstig overgewicht bij een BMI van meer dan 30. Extra risicofactoren zijn hart- en vaatziekten (HVZ), Diabetes Mellitus type 2, slaapapneu of artrose. De interventie duurt in totaal 2 jaar en bestaat uit een behandelfase van twaalf maanden en een onderhoudsfase van nog eens twaalf maanden.

Wist u dat de Everybody lifestyle centers een zeer gespecialiseerd team heeft?

Wij zijn trots op ons team, wij zijn vrijwel de enigen in Nederland die op grote schaal artsen en therapeuten met diverse specialismen in de integrale medische geneeskunde onder één dak laten samenwerken. Dat is uniek omdat u niet door één arts of therapeut wordt behandeld, maar door een heel team. Ons team bestaat onder andere uit bewegingsdeskundigen, psychologen, leefstijlartsen, orthomoleculaire artsen/therapeuten, diëtisten, PNI en evolutieleer deskundigen.

Wil je informatie over wat onze deskundigen voor u kunnen doen? U kunt vrijblijvend een intake gesprek plannen, gewoon doen!

 

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact