Blue Monday 2022

Laat je niet kisten door Blue Monday!

Dit jaar valt de Blue Monday op maandag 17 januari. Blue Monday is de naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd deprimerendste dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat het uitvoeren van goede voornemens mislukt is en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

De meeste Nederlanders willen dit nieuwe jaar gezonder en duurzamer gaan leven, afvallen, iets nieuws leren, beter met geld omgaan, meer organiseren, stoppen met roken, meer lezen, organiseren én tijd doorbrengen met dierbaren. Zoals Blue Monday helaas al zegt, falen er behoorlijk wat van die doelen. Wat kun je doen om een goed voornemen wél te laten slagen?

We hebben wat tips op een rijtje gezet:

  1. Maak jouw goede voornemens realistisch (te grote doelen mislukken sneller)
  2. Koppel voornemens aan iets dat écht belangrijk voor je is
  3. Maak een stappenplan; begin klein, maar start vandaag
  4. Zorg voor een goede voorbereiding; dus plan gelijk die sportles in, doe die gezonde boodschappen, bereid die maaltijd vooraf, bel alvast die vrienden of familie etc.
  5. Breng eventuele lastige situaties in kaart (vermijd moeilijke situaties waar mogelijk)
  6. Spreek je goede voornemens uit, zodat ook je omgeving hier rekening mee kan houden en jou hierbij kan helpen
  7. Beloon jezelf wanneer je je doel behaalt (bepaal je beloning nu alvast)
  8. Houd vol, jij kan dit!

Of je nu op 1 januari begonnen bent of vandaag wilt starten. Het gaat erom dat je actie onderneemt en gewoon begint. Al zijn het kleine stapjes, iedere stap is er één. Dat dagelijkse extra koekje laten staan, zijn er 365 per jaar en dat wekelijkse rondje van 5 km is in een jaar toch 260 km! Of jouw doel nu is om wat 1kg af te vallen of een halve marathon te gaan lopen, elke stap in de goede richting geeft jou zelfvertrouwen waardoor je je beter gaat voelen.

Vanuit EveryBody Groep helpen we bedrijven aan vitale medewerkers. In plaats van alleen opvolging bij ziekte of verzuim, gaan we ook preventief het gesprek aan. Hierbij kijken we hoe het écht met jou, je collega of medewerker gaat. Daarnaast helpen we, waar nodig, met het behalen van persoonlijke doelen. Denk hierbij aan hulp op het gebied van o.a. voeding, beweging, slaap, financiën en zingeving. Met het ‘Andersom Denken’ pakket dringen we daarbij het verzuimpercentage terug. Want wanneer je je goed, stressvrij en fit voelt, zal dit ten gunste komen van jou én je werk.

Meer informatie?
Bekijk onze nieuwsberichten, volg onze gratis webinars en vergeet vooral niet onze speciale Andersom Denken pagina te bekijken.

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact