Hoe Mieke uit haar rolstoel kwam

Hoe Mieke uit haar rolstoel kwam

Hoe Mieke uit haar rolstoel kwam, is een perfect voorbeeld van hoe wij als Integraal medisch specialisten van de Everybody lifestylecenters met succes onze cliënten behandelen.

Mieke was 47 jaar toen ze bij mij haar eerste afspraak had. Een rustige timide vrouw die in een rolstoel mijn therapieruimte binnenkwam. Bewegen ging moeizaam en ze hoopte met de juiste therapie meer kracht op te doen. Haar doel was dat ze weer kon gaan lopen en fietsen. Ze had een enorme medische voorgeschiedenis, maar geen arts kon de verlammingen in haar benen verklaren. Stap voor stap zijn we samen haar benen gaan trainen. Tijdens onze ontmoetingen door de dingen die ze vertelde, merkte ik dat Mieke getraumatiseerd was en in een sociaal isolement leefde zonder baan of hobby’s. Er waren geen mensen of familieleden om haar heen en ze had momenten dat ze de zin van het leven niet meer zag. Eenzaamheid is verschrikkelijk en haar levensverhaal greep mij aan.

Ik vond het belangrijk dat Mieke in contact kon komen met andere mensen

Gelukkig had ze vertrouwen in mij en boekten we vooruitgang in haar herstel. Ik stelde voor dat ze misschien af en toe eens naar het wijkhuis kon gaan. Daar kon ze deelnemen aan verschillende activiteiten; de extra beweging kon haar therapie ondersteunen. Wat ik nog belangrijker vond, was dat ze in contact kon komen met andere mensen. Na enige aansporing ging Mieke naar het wijkhuis. Na de eerste keer kwam ze bij me terug en vertelde dat het goed was gegaan en ze binnenkort nog een keer wilde gaan. Het beviel en ze bleef het wijkhuis bezoeken. Sinds die tijd ging de therapie zo goed dat Mieke uit haar rolstoel kwam en ze uiteindelijk de rolstoel niet meer nodig had. Mieke kon niet alleen weer lopen, ze werd zelfs begeleider van een wandelgroep. Inmiddels denkt Mieke na over de toekomst en ben ik blij dat ze weer vol in het leven staat. Letterlijk!

Bij integrale geneeskunde kijken wij verder dan alleen de klacht, we behandelen de mens in het geheel en dat is precies waar de kracht van deze geneeskunde ligt. Wilt u net als Mieke ook vooruitgang boeken in uw klachten? Maak dan gerust een afspraak bij Integrale specialisten van de Everybody Lifestylecenters.

Mieke heet in werkelijkheid anders.

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact