De Everybody Groep heeft een snelle oplossing voor burn-out

De Everybody lifestyle centers hebben een snelle oplossing voor burn-out

Opgebrand, uitgeblust en uitgeput zijn de gevreesde kenmerken van een burn-out. De Everybody lifestyle centers hebben een snelle oplossing voor burn-out. Steeds meer werknemers kunnen zich hierin herkennen en zijn langdurig ziek thuis. De lifestyle specialisten van de Everybody groep benaderen burn-out niet alleen vanuit het psyche, maar behandelen ook de fysieke redenen waarom een burn-out ontstaat. Zo kan het re-integreren vele malen sneller opgestart worden.

De huidige maatschappij is zeer prestatiegericht

De huidige maatschappij is zeer prestatiegericht. Kritiek geven op een ander is veel aan de orde. We zijn maar wat blij als we zelf buiten schot blijven, het elkaar helpen en samen een teamspirit hebben komt steeds minder voor. Vooral in het bedrijfsleven waar vele politieke spelletjes worden gespeeld, is dit nog een keer zo erg. 

Mensen die gevoelig zijn voor burn-out voelen zich vaak sterk verantwoordelijkheid en hebben een grote mate van perfectionisme. De verantwoordelijkheid om jezelf en je gezin te onderhouden geeft een hoge mate van druk. Vaak moeten vele ballen in de lucht worden gehouden. Falen kan gewoon niet en de druk die men hierin ervaart, is enorm. Hierdoor gaan we constant over onze grenzen heen. Vaak zijn mensen die gevoelig voor burn-out zijn ook niet in staat om met kritiek om te gaan. Dus doet men alles om vooral geen kritiek te krijgen en duikt men daarom in een overmatig perfectionisme. Hierdoor besteden ze  veel meer tijd aan werkzaamheden dan hun collega’s. De werklast wordt echter niet minder, de werkuren voor een opdracht verdubbelen vaak alleen. 

De broodnodige tijd die we nodig hebben voor pure ontspanning of kwaliteitstijd met je gezin, verliezen we door dit overmatig perfectionistisch gedrag. Voordat je het echt beseft zit je in een situatie waarbij dit alles ten koste van je gezondheid gaat. De diagnose burn-out wordt steeds vaker gesteld en zo ook groeien de aanmeldingen bij de arbodiensten. De Everybody lifestyle centers hebben echter een snelle oplossing voor burn-out

Alles is veranderd tijdens de pandemie en heeft onze veiligheid aangetast

Alles is veranderd tijdens de pandemie en heeft onze veiligheid aangetast. Alle regels, wetten, de verdeeldheid in de vaccinatie cultuur geven ons ongemerkt veel stress. Leven zoals we deden, ontspannen zoals we konden, is er heel vaak niet meer bij. Als je nu op social media kijkt, lees je het ene negatieve bericht na het andere. Iedereen heeft zijn eigen mening en men valt de mening van de ander hiervoor keihard aan. Menslievendheid, verbinding, saamhorigheid en onze mensenrechten komen steeds meer in het gedrang. Kortom het leven is in een zeer korte tijd totaal veranderd. Waar we een heel sociaal leven op ons werk hadden, vervalt dit nu met het thuiswerken, vaak samen met jengelende kinderen. 

Mocht je Covid-19 krijgen dan is er een kans op langdurige klachten en vermoeidheden die je kunt gaan zien als een zware burn-out. Je lichaam heeft heel wat te verduren gehad en vele biochemische systemen en hormonen zijn in de war geraakt.

Hoe herstel je een burn-out vanuit de bron?

Hoe begeleiden wij de werknemer vanuit epigenetische inzichten, samen met een gedegen coaching, naar totaal en blijvend herstel?

Een individueel behandelplan is noodzakelijk om dit te bereiken. Iedereen kan een burn-out krijgen en iedereen zal zijn burn-out anders ervaren. Er komen zoveel factoren bij kijken dat een individueel behandelplan noodzakelijk is om goed te kunnen herstellen van een burn-out, zie https://researchportal.be/nl/project/epigenetische-veranderingen-bij-burn-out-en-depressie.

Een burn-out moeten we vanuit de lifestyle geneeskunde volledig holistisch bekijken. Waarom is de burn-out ontstaan op emotioneel, mentaal, fysiek, en energetisch niveau? Wat waren de stresserende factoren uit het verleden en hoe is je leefsituatie van nu? Waarom ben je perfectionistisch en kun je moeilijk met kritiek omgaan? Hoe eet je, hoe ontspan je als jij je daar nog de tijd voor gunt? Wat heb je nodig? Hoe ervaar jij je leven? Ken je nog wel geluk en motivatie? Hoe gezond is je voeding en ervaar je klachten na het eten? Blaast je buik bijvoorbeeld op, heb je buikpijn, veel gas, regelmatig boeren, ruikt je adem of heb je regelmatig zuurbranden? Al deze vragen zijn van hoogst belang om exact te ontdekken waarom je burn-out is ontstaan en een persoonlijk behandelplan voor jou te ontwikkelen.

Ook voeding speelt een grote rol bij het krijgen van een burn-out

Ook voeding speelt een grote rol bij het krijgen van burn-out, daarnaast ook tekorten van neurotransmitters in ons brein. Deze ontstaan door een lekkende darm. Early life stress en het nemen van antibiotica kunnen bijvoorbeeld enkele oorzaken zijn van het ontwikkelen van een leaky gut. Lees ons artikel over het darmmicrobioom.

Door een leaky gut is de voeding minder verteerd en komt deze te vroeg in ons bloed. Onze immuniteit ziet deze voeding vervolgens als een indringer en maakt overuren in immuniteitsreacties. Zo ontstaat er een Low Grade inflammation: een chronisch verlengde werking van een immuniteit die niet meer uitgezet kan worden omdat het hormoon cortisol daartoe niet meer toereikend is. De adrenaline die door de bijnier wordt geleverd is samen met glycogeen vanuit de lever de brandstof voor de immuniteit. De bijnier kan jarenlang deze hormonen blijven leveren totdat het “op” raakt en zo komen wij in de permanente negatieve spiraal van bijnieruitputting, waardoor wij de fysieke burn-out ontwikkelen. 

Een oplossing voor burn-out

Een oplossing voor burn-out is om alle tekorten en disbalansen in de hormoonsystemen van het lichaam op te sporen, maar ook in de neurotransmitters van het brein. Dit kan via EMB en/of bloedanalyses in een lab. Ook is het van groot belang dat wordt onderzocht welke voeding de immuniteit continu laat aanslaan.  Wanneer je het juiste dieet krijgt en een ondersteuning via supplementen voor de tekorten in de neurotransmitters en de bijnieren aangevuld met een basis hoeveelheid aan vitaminen, maakt je gezondheid grote sprongen vooruit.

Een coaching, vooral voor je overmatige perfectionisme en de moeite met kritiek is daarnaast nodig maar kent nu een absoluut blijvend resultaat doordat het lichamelijke aspect, op een net zo diep niveau wordt hersteld. Normaal duurt een burn-out een half jaar tot een jaar. Door deze revolutionaire aanpak, kan men echter vele malen sneller weer aan het werk zijn. Dit natuurlijk wel wanneer je het dieet blijft volgen, de supplementen slikt en je een oplossing voor de early life stress krijgt via gedegen coaching.

De Everybody lifestyle centers hebben echter een snelle oplossing voor burn-out. Als onze lifestyle specialisten jouw werknemer op ieder niveau (dus fysiek met voeding of supplementen en daarnaast emotioneel en mentaal) mogen behandelen, dan kan de re-integratie zeker voor 50% sneller plaatsvinden.  Hebben wij je  interesse gewekt met onze totaal revolutionaire aanpak op het herstel van je medewerker? Dan kun je met één van onze lifestyle centers in de buurt contact opnemen. Overigens zijn wij er niet alleen voor werkgevers, maar ook voor jou als privépersoon.

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact